Reizen in Coronatijd

Herkent u zich in (één van de) onderstaande vragen? Wij houden ons dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen en bijbehorende (soms gunstige) voorwaarden in de reiswereld, dus twijfel niet en neem direct contact met ons op. Niet alleen telefonisch, maar u bent ook van harte welkom in ons kantoor voor een passend antwoord op al uw persoonlijke vragen en twijfels over uw reis- en vakantiebestemming.

Waar kunt u als reiziger mee worden geconfronteerd?

  1. Welke kleurcode is van toepassing op het land waar ik naar toe wil en wat is de consequentie per kleurcode?
  2. Moet ik gevaccineerd zijn, aantoonbaar corona hebben gehad, genezen zijn of moet ik een negatieve PCR test kunnen overleggen voor vertrek? Of wellicht een combinatie?
  3. Ben ik verzekerd tegen annuleringskosten, indien ik moet annuleren vanwege corona of een positieve PCR test?
  4. Dekt mijn reisverzekering de kosten die ontstaan als ik in het buitenland wordt geconfronteerd met corona of coronamaatregelen. Stel; ik moet ter plaatse in quarantaine, wie betaalt de extra verblijfs- en vervoerskosten?
  5. Is de kleurcode op het moment van boeken nog van invloed op de geldigheid van mijn reis- en annuleringsverzekering?
  6. Is de kleurcode op het moment van reizen van invloed op de geldigheid van mijn reis- en annuleringsverzekering?
  7. De overheid repatrieert niet meer, maar hoe is het dan geregeld dat ik terug kan naar Nederland indien de situatie op mijn vakantiebestemming daartoe aanleiding geeft?
  8. Hoe is de situatie in het land waar ik naar toe ga/wil? Is het openbare leven daar aan regels gebonden die ernstig van invloed kunnen zijn op mijn vakantiebeleving?

Dus; wilt u antwoorden op al deze vragen en meer specifiek op uw persoonlijke situatie en -reisbestemming? Neem contact met ons op of kom gerust langs om het te bespreken!